Lägg ner

[varning för onödigt inlägg]

Nu måste jag klaga lite typ.. Eller skriva av mig helt enkelt, kanske tar bort detta inlägg sen dock..
Alla förhållanden är upp och ner, och ja jag kan bli ledsen/sårad/arg på saker som Elias gör mot mig, speciellt på fyllan. Och jag pratar ut om det, men det betyder verkligen inte att det är okej att ragga på mig!! Killar (och vissa tjejer) har ingen respekt! Jag vill bara prata ut om lite saker och då får killar för sig att ragga! Hallåååå, här sitter jag och säger hur många gånger som helst att jag har pojkvän och att vi har varit tillsammans länge och jag älskar honom men att jag kan bli ledsen ibland. Säger det igen, det är inte okej att ragga på mig. Förlåt för onödigt inlägg, men blir bara sjukt irriterad att killar inte har någon respekt och tror att alla tjejer är otrogna. Jag är inte en sån tjej, jag älskar min kille över allt annat och skulle aldrig kunna tänka mig någon annan och skulle aldrig någonsin vara otrogen. Lägg ner bara! Kan inte någon kille bara vara snäll och snacka med mig och respektera att jag har pojkvän?




Till dig Elias! ❤️





Han!






Han med ögon som får mig att falla, så mycket mer än bara en av alla, han som får mitt hjärta att stanna, han är allt jag vill ha!

Dagens goda gärning

Dagens goda gärning var att hjälpa en mamma med barn i barnvagn upp för trappan i bussen :) ibland kan jag vara god ;)

Påväg till älsklingen nu, trist att det är dåligt väder bara..





Nytt skal

Beställt några nya skal från eBay :) i onsdags kom ett :)





Torsdag







Godnatt




Emoji

Haha hittade en app som man kan göra emoji som ser ut som en själv, kul liv jag har ;)









Lovlie

Åååh redan sjukt galet skönt att ha diskmaskin ;) jag lagade mat nyss och det enda jag behövde diska var stekpannan ;) så det är rent och fint i diskhon nu bara för att jag har diskmaskin ;) älskar att ha rent och fint, får sån ångest annars ;P







Skippa lightdrycker

1.Du går upp i vikt

Nej, att vi skulle vara bättre skyddade mot sjukdomar och andra hälsofaror genom att välja lightläsk i stället för de vanliga varianterna är numera starkt ifrågasatt. Artificiella sötningsmedel som ingår i många lågkaloridrycker tycks snarare ha liknande, eller värre, effekter på kroppen som vanligt socker.
Och enligt ny forskning från University of Texas i USA ligger i synnerhet äldre personer som konsumerar lightläsk regelbundet i riskzonen för en rad allvarliga hälsotillstånd, rapporterar Mail Online. I första hand för att de går upp i vikt.

Den nya studien från University of Texas i USA visar att personer över 65 som dricker en burk lightläsk per dag ökar sitt midjemått med motsvarande åtta centimeter under tio år.



2.Du riskerar att bli hjärtsjuk

Ett högt midjemått, övervikt och fetma ökar i sin tur risken för hjärtinfarkt och andra livshotande hjärt- och kärlsjukdomar. Övervikt kan nämligen leda till förhöjt blodtryck, förhöjda insulinvärden, försämrade kolesterolvärden och ökad inflammationsrisk.


3.Du kan utveckla typ 2-diabetes

Enligt en del experter är de sötningsmedel som används i lightläsk minst lika farliga som vanligt vitt socker, eftersom de smakar ännu sötare och därför i högre grad kan göra att man tappar kontrollet över sitt sötsug. Ökat sötsug och sämre matvanor kan bidra till typ 2-diabetes.


4.Cancerrisken ökar

Forskarna och experterna är inte helt eniga om huruvida sötningsmedel ökar risken för cancer eller inte, men studier har pekat på att exempelvis aspartam kan orsaka bröstcancer, lymfom och blodcancer.



5.Du rubbar kroppens inre balans

Mycket lightläsk och andra lågkaloriprodukter innehåller fosforsyra, som enligt huvudförfattaren till den refererade studien stör de organismer i kroppen som behöver vara i balans för att vi ska vara vid god hälsa. "Att dricka läsk är jämförbart med att låta syra regna över din egen privata regnskog", säger Sharon P Fowler enligt Huffington Post.



6.Du kan bli deprimerad

Forskare har hittat en koppling mellan lightläskkonsumtion och depression. En stor amerikansk studie som presenterades 2013 visade till exempel att den som dricker fyra glas lightläsk eller artificiellt sötad juice per dag löper en tredjedels större risk att bli deprimerade än de som är mer försiktiga i sin konsumtion.

Diskmaskin

Yey nu är diskmaskinen på plats i min lägenhet, så fint det blev :) är så tacksam över all hjälp som jag har fått för att få detta gjort :) tänker inte lägga upp en före och efterbild än, för vi ska kakla och sätta dit en skåpdörr först :) ha tålamod ;)





Belastningsregister

Vilken tur för mig att belastningsregistret är tomt ;)





Instagram

"-är du lycklig någonstans? -Ja, på instagram. Där verkar alla så lyckliga".





Klant

Åååh varför måste det alltid vara jag som gör illa mig.. Är man klantig så är man...



Haha sorry om det är dålig och tråkig uppdatering, men köket kan jag inte uppdatera om än eftersom det inte är klart än.. Ska dra elen, kakla om, sätta in diskmaskin och sätta dit dörren innan det är klart.

SÅ behandlar du din flickvän när hon har mens

 1. Argumentera inte med henne, utan håll bara tyst och låt henne prata till punkt.

2.Ber hon dig att köpa choklad, som är väldigt vanligt, gå i så fall till närmaste butik/kiosk och gör det. Choklad är basföda för löpande honor.

3. Massera henne ( möjligtvis mage och rygg ).

4. Ge henne värme, närhet och mellan jämna mellanrum kyssar i pannan.

5. Humor! Det är viktigt. Få henne glad.

6. Håll om henne tills hon somnar.

7. Överraska henne med frukost på sängen.

8. Om hon ringer, släpp allt du gör, och lyssna på henne.

9. Bjud ut henne på middag och visa hur mycket du uppskattar er kärlek.

10. TAMPONGER.


Underbara måndag

Denna måndag kunde inte ha blivit bättre :) blir väckt av älsklingen imorse, han skulle egentligen bara titta förbi och säga hej för att han skulle varmköra katalysatorn till besiktningen av bilen, men blev spontant att jag följde med han hem, så är påväg hem till mig igen nu för han åkte och jobbade.

Även fast jag vaknade med en vagel imorse så kan min fina pojkvän göra en måndag till helt underbart :)

Syns inte jättebra, men ville inte ta en bättre bild för det är så fult.. Men är helt röd och uppsvullen på ögat..

#selfie

 
 
Bortom all okänd mark
svävar vi hand i hand
på väg till ingemans land!
 
 
 

Glädje

Sjukt hur fort glädje kan sugas ur en..

Köket

Håller på att göra om mitt kök, eller min bror och pappa gör det ;) hoppas på det bästa nu! Ska byta diskbänk och sätta in en diskmaskin!




Lagfest

Var nyss på lagfest, haha alltid lika kul att vara nykter på en fest och se alla andra göra bort sig på fyllan ;)

Jobbiga med denna helg är att jag inte ska umgås med älskling, saknar han sjukt mycket :( tycker inte om att sova utan han :(




Spelade många olika spel, detta är ett av de :) riktigt kul hade vi :)





Bra dag

Idag har det varit en bra dag i skolan, hade min sista lektion med tema sagor för denna gång.. Så tråkigt att vi inte har mer praktik och att vi har fältuppgifter så sällan :/

Idag skrev eleverna klart sina sagor, eller de renskrev sina sagor. Sen fick de berätta sina sagor med hjälp av trollen som de hade gjort. Riktigt bra blev det, de är så duktiga :) 

Knäppte kort på de också med nya kameran, kanske lägger upp något här sen :)


Hann ta lite rast idag iaf :)

Troll

Idag på vfu:n så fick de måla troll (dvs stenar som skulle föreställa troll) :) alla barnen tyckte det var riktigt roligt och de var så duktiga :) de andra årskurserna (är i en 1-3 och hade årskurs 2 då) ville också göra troll och blev lite ledsna över att de inte fick göra troll, det betyder att jag har planerat bra eftersom de tycker det är kul och de lär sig något utan att de tänker på det :)









Överviktig

Såg nyss en bild på en överviktig tjej som hade lagt upp en bild på sin kropp och skrev att alla ska vara nöjda med deras kroppar och att hon är nöjd osv. Ja visst ska man vara nöjd med sin kropp.. Men som jag har skrivit förut, det är ohälsosamt att vara så tjock, att ha för högt BMI.. Det är inte alls bra för kroppen och man kan dö i förtid.. Men om hon och andra som jag har sett som har för högt BMI vill vara nöjda och dö i förtid, visst.. 
Behövde bara skriva av mig lite om det där.. För visst man kan vara knubbig som tex molly sanden, för tror inte hon har för högt BMI, men att vara riktigt fet är inte alls bra. Du har tex svårare att få barn också.





Måndag

Har inte mycket att blogga om som ni märker kanske.. Idag har jag bara lagat mat, haft seminarium och sen träffat pappa.. Nu ligger man i sängen och ska snart sova, för ska upp 06.30 imorgon, har fältstudier imorgon på min vfu skola.

Idag har jag börjat räkna kalorier på maten jag äter och väger maten, äter lite kolhydrater också. Tips från min pojkvän, hoppas det funkar på mig. Att ha han är som att ha en personlig tränare nästan ;)  
Jag bränner lite drygt 2000 kalorier per dag när jag tränar så lite som jag gör (handboll två gånger i veckan). Därför ska jag äta 1000 kalorier per dag för att gå ner typ 1 kg per vecka, så hoppas jag börjar göra det nu. För att bara sluta med kolhydrater funkar inte. Så lunchen idag var ca 334 kalorier och åt samma till middag. Plus frukost på ca 147 kalorier, det är mindre än 1000 kalorier men det blev så.

Maten idag, ser kanske inte så gott ut men det var det :)


Usch vad jobbigt detta såg ut..

I-landsproblem

1. När suddet bara smetar ut texten i stället för att sudda ut den



2. När mjölkpaketet stirrar dig i ansiktet och hånler



3. När lakanen inte vill sitta kvar över madrassen



4. När du har en förgreningsdosa för sju kontakter men en kontakt tar upp fyra uttag




5. När det här händer – och byxorna dessutom går sönder




6. NÄR PENNAN BLIR SÅ HÄR!!!!




7. NÄR AAAAAAAARGH!




8. När stortån tittar ut




9. När din natt förstörs av det här




10. När kakan och glaset inte funkar ihop





11. När din hand är för stor för din största längtan




12. När det här HÄNDER IGEN




13. När perforeringen är HELT JÄVLA KASSS




Vårdag

Åh härlig vårdag idag :) solen lyser och brillorna är på ;) till och med varmt med denna tunna vår/höst jacka ;)





Fredag imorgon

Oj vad denna vecka gick fort :) och imorgon är det redan fredag och då får jag äntligen träffa min fina pojkvän igen :)





70

"Bara" 70 dagar kvar.. Någon som har kommit på vilken stad/land det är?;)





Temauppgift

Har planerat/förberett några dagar för uppgift som jag ska genomföra på min praktikskola :) men ska redovisa denna för min seminariegrupp först, eller mer öva på uppgiften till de.
Ska berätta en trollsaga och har gjort troll av stenar till den sagan :) 

Bara målade stenar.


De andra målade stenar 


Trollmamman ;)


Trollbarnet


Trollpappan ;)


Gammelfarfar troll ;)





Träning

Idag har jag fått min träning iaf, gick ner för denna trapp + en lång backe och gick upp för den, usch usch vad slut jag var efter det.. Bar en tung påse med stenar också och hade vinterjackan på mig och mössan.. 


Ser inte brant ut, men jobbig är denna trapp iaf.

Provade kameran

Testade nya kameran lite bara, dåligt ljus ute och visste inte riktigt vad jag skulle knäppa på ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0